Chci podpořit

Klasická hudba pomůže dětem z SOS dětských vesniček

Aktuality

Dveře Muzea Antonína Dvořáka se opět otevřou projektu, který snoubí klasickou hudbu a chuť pomáhat. Na druhém benefičním koncertu z cyklu Klasická Praha vystoupí v neděli 29. dubna hudebníci a akademici v jedné osobě, aby podpořili aktivity SOS dětských vesniček. Koncert tentokrát obohatí výstava obrazů malíře Robina Kaloče. Máte rádi klasickou hudbu a chcete pomáhat? Jste srdečně zváni!

Myšlenka propojit akademickou a hudební sféru a uspořádat sérii koncertů klasické hudby, které pomáhají, je dílem Spolku Johnyho Newmana. „Hudba je pro mě inspirací, pro osobní život i mou práci v teoretické fyzice. A přišlo mi navíc zajímavé naše vystoupení propojit s pomocí druhým.“ říká za Spolek jeho zakladatel Jan Novák. Letos se jedná již o třetí ročník této akce, který přináší dva benefiční koncerty. První se uskutečnil již na podzim, druhý se bude konat právě na konci dubna. Výtěžek ze vstupného jde v obou případech v plné výši na podporu činnosti SOS dětských vesniček.

Koncert se se uskuteční v neděli 29. dubna od 19 hodin v Muzeu Antonína Dvořáka, Ke Karlovu 20, Praha 2. Vstupné 200 Kč.

Vstupenky je možné zakoupit před koncertem v místě konání. Těšit se můžeme na vystoupení Jana Nováka, který kromě toho, že se plně věnuje vědecké práci v oblasti kosmologie, je sám skvělým pianistou. Co by zástupce profesionální hudební sféry se představí pianistka Lucie Langerová.

Zajimavostí jarního koncert je také kometnovaná výstava obrazů Robina Kaloče, které vznikly na motivy skladby Alexandra Skrjabina, které v průběha večera rovněž zazní. „Vždy mě fascinovalo propojení různých způsobů tvorby. Vnímám, že všechny možné cesty tvoření mají společnou „podstatu“ nebo „zdroj“, z kterého vše vzniká a v kterém se vše potkává,“ vysvětluje Robin Kaloč a pokračuje: „My lidé máme úžasný dar: všemu, co je dosud latentní, můžeme dát konkrétní tvar. Honza mě oslovil právě s myšlenkou propojit hudbu v jeho podání s mým výtvarným zpracováním. Pro mě to je určitě výzva a lákavá zkušenost." 

Blog

Mohlo by vás zajímat