Chci podpořit

Splněný sen

Příběhy dětí

Osmiletá Eliška a její tři mladší sestřičky zatím v životě neměly právě na růžích ustláno. Jejich příběh je ale důkazem, že když přijde potřebná pomoc včas, dají se všechny nesnáze rychle překonat. Když se děvčátko jeho tři mladší sestřičky dostaly do karlovarského SOS Sluníčka, byly špinavé, zavšivené a velmi pohublé. Známky násilí naštěstí na dětech odhaleny nebyly. Důvodem umístění do zařízení pro děti v okamžité nouzi bylo nejen hrubé zanedbání rodičovské péče, ale i ztráta střechy nad hlavou.

Sluníčkové prázdniny

Po pár týdnech v SOS Sluníčku ale holčičky velmi pookřály a s chutí se zapojily do všech aktivit. Prázdniny strávily hraním her s kamarády i praktikanty a návštěvami koupaliště. S tetami si užily výlety, bojovku a táboráky s opékáním vuřtů. Eliška se také intenzivně věnovala přípravě na nástup do první třídy. Měla totiž už dva odklady školní docházky, jejichž důvodem byly právě nevyhovující domácí podmínky. Možná proto se do školy těšila víc než ostatní.

Návrat domů

S Eliščinou maminkou nyní intenzivně pracují sociální pracovnice z karlovarského SOS Kompasu na nápravě situace, aby si mohla holčičky vzít co nejdříve k sobě. Pomáhají jí s hledáním nového bydlení, ale i s řešením dalších problémů. Po navrácení dětí do domácí péče se totiž někdy stává, že rodina situaci opět nezvládne a děti se vracejí zpět do zařízení. V případě Elišky a jejích malých sester se, doufejme, nic takového nestane. Eliška totiž potřebuje to správné rodinné zázemí, aby se jí splnil sen: bude slavnou herečkou! Držíme jí palce!

CHCI PODPOŘIT

 

Blog

Mohlo by vás zajímat