Chci podpořit

Tajemství dětských snů

Aktuality

"Moje máma se mnou nechce chodit na hodiny baletu, i když mě to moc baví. Bydlím se svým mladším bráškou u babičky a u dědy. Bráška byl na chvíli v SOS Sluníčku, protože on se na rozdíl ode mne nedokáže sám o sebe postarat.  Já už jsem velká, osmiletá slečna. U babičky je to fajn. Někdy za námi přijde i maminka, ale hodně se s babičkou hádají. Babička říká, že nám drogy vzaly mámu. Moc tomu nerozumím, ale vím, že mamce není moc dobře. Proto si asi píchá ty injekce, které jsem u ní viděla. Přála bych si, aby se mamka uzdravila a zase se mnou chodila na balet…."

Lekce baletu - pro některé děti samozřejmost, pro některé nesplněný sen.

Malou baletku a další děti z SOS dětské vesničky v Karlových Varech zachytil svým objektivem známý fotograf Herbert Slavík. Splnili jsme jim totiž na jeden den jejich přání stát se baletkou, rytířem, princeznou Annou, ale také králíkem nebo papouškem. Takto vznikl unikátní projekt „Tajemství dětských snů“ – 12 fotografií dětí v kostýmech jejich hrdinů, ale bez tváří. Děti mají zahalené obličeje, abychom ochránili jejich soukromí. Celou kolekci fotografií i s příběhy dětí je možné prohlédnout si zde https://aukce.aktualne.cz/

Pomozte prosím těmto i dalším ohroženým dětem! Pomoci můžete i zakoupením těchto fotografií prostřednictvím internetové aukce, která bude probíhat serveru Aktuálně.cz  od 15 hodin 1.11. 2016 do 15 hodin 3. 11. 2016.

Děkujeme partnerovi projektu, Hypoteční bance, a Herbertu Slavíkovi za úžasný nápad a skvělou spolupráci!

Blog

Mohlo by vás zajímat